Vergunning nieuwbouw Cattepoelseweg definitief

De vergunning van de gemeente Arnhem aan De Eenvoud voor het bouwen van twaalf nieuwe woningen aan de Cattepoelseweg is definitief en onherroepelijk. Nieuwbouw is noodzakelijk vanwege ernstige en onoplosbare verzakking van zes woningen op dezelfde plek.

De bouwtekening is zonder grote wijzigingen door de gemeente goedgekeurd. Het gaat om twee nieuwe huizenblokken in jarentwintigstijl met in totaal twaalf woningen: zes levensloopbestendige woningen voor senioren en zes bovenwoningen voor starters. Het ontwerp en materiaalgebruik sluiten aan op de bestaande bouw in de directe omgeving.

Het project wordt zoveel mogelijk biobased uitgevoerd met skeletbouw (hout), waarbij grote delen worden voor-geproduceerd en ineens op hun plek gezet. Dit zorgt voor een relatief korte bouwtijd, waardoor de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt blijft.

De woningen worden energieneutraal en krijgen het energielabel A++. Dit wordt bereikt door toepassing van vloer- en muurisolatie en triple glas en installatie van zonnepanelen en warmtepompen. Achter de huizen komt een gezamenlijke tuin met wadi’s, voor het opvangen van hemelwater. De twee gebouwtjes met bergingen krijgen sedum daken. De verwachte oplevering van de nieuwbouw is 1 november 2024.

Planning:
1 januari 2024: einde huidige bewoning
15 februari 2024: start demontage bestaande woningen
maart/april 2024: start nieuwbouw
1 november 2024: oplevering nieuwe woningen

Foto’s: JCR Architecten, Arnhem