De gemeente Arnhem is verantwoordelijk voor het onderhoud en goed functioneren van het riool. Daar betaalt u rioolheffing voor. Als gebruiker bent u ook verantwoordelijk voor het juiste gebruik van de riolering. Om welke reden dan ook, het riool kan een keer verstopt raken.

Verstopping in gootsteen of douche?

Als het water in uw gootsteen of uw douche niet meer doorloopt, kunt u zelf het volgende doen:

  • Probeer met een zuignap of ontstopper de afvoer op gang te krijgen: zorg dat er een laagje water in de bak staat, plaats de zuignap op de afvoer en druk deze helemaal in. Beweeg de zuignap op en neer tot er vuil uit de afvoer omhoog komt.
  • Helpt dit niet, schroef dan de sifon (zwanenhals) los en maak deze grondig schoon. Ontvet de afvoer door er soda en heet water doorheen te spoelen.
  • Helpt dit ook niet, dan zit de verstopping ergens anders in de leiding. Het is belangrijk om uit te zoeken waar de verstopping zit.

Verstopping ergens anders?

Als de verstopping niet in uw gootsteen of douche zit, is het belangrijk om uit te zoeken welk deel van de riolering verstopt is. Dit kunt u zien in het afscheidingsputje of ontstoppingsstuk. Dit bevindt zich meestal op uw terrein, tegen de erfgrens met de openbare ruimte.

Bel de Riool Reinigings Service

Zit het probleem in de riolering die bij uw woning hoort? Dan moet u dit zelf oplossen en de kosten voldoen. U kunt hiervoor de Riool Reinigings Service bellen 026-319 46 00. Of u maakt een afspraak via hun website.

Bel de gemeente

Als de verstopping niet in de riolering op het terrein van uw woning maar in het riool in de openbare ruimte zit, neemt u contact op met de gemeente Arnhem: 0800-1809.