Tweede fase verduurzaming start april 2024

Fase 2 van de verduurzaming van 65 woningen in het Sonsbeekkwartier gaat op 1 april van 2024 van start. Alle ramen en deuren worden vervangen, de huizen gaan naar energielabel A. Dat betekent: een comfortabele woning en een lagere energierekening.

Het gaat om 65 jarentwintig- en dertigwoningen aan de Dalweg, Heselbergherweg, Cattepoelseweg en Hommelseweg, oftewel complex 1 en 2. De eerste fase van de verduurzaming, het isoleren van vloeren en daken, wordt momenteel afgerond. Om fase 2 ook uit te kunnen voeren, moest 70 procent van de bewoners instemmen. Dat percentage werd ruimschoots gehaald.

Beperkte overlast
In april 2024 start de aannemer met de werkzaamheden, ‘huis voor huis’. Elke week worden twee woningen opgeleverd. De overlast voor de huurders blijft hierdoor zoveel mogelijk beperkt. Vier weken voordat een woning aan de beurt is, komen we bij de bewoner(s) langs om hulp- of andere vragen en bijzonderheden persoonlijk door te nemen.

Ramen en deuren
De verduurzaming wordt in bewoonde staat uitgevoerd. Alle ramen, deuren en waar nodig ook de kozijnen worden vervangen door nieuwe exemplaren met een hoge isolatiewaarde. Tijdens het werk wordt meteen ook het buitenschilderwerk gedaan. Bij een normaal verloop is het project voor het eind van 2024 afgerond.

Planning werkzaamheden: 1 april 2024 – eind 2024