Bestaande appartementen naar energielabel A

Gezien de staat van onze zes appartementen aan de Naëll Tynnegieterstraat hebben we besloten om de duurzame renovatie van deze woningen deze als eerste aan te pakken. Dit is inmiddels gebeurd.

De woningen zijn in 1954 gebouwd in de wijk Sint Marten in een zogenaamd bomgat: een open ruimte door een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De woningen waren slecht geïsoleerd (energielabel E en F) en ook de keuken en badkamer waren aan vervanging toe. De renovatie kon niet in bewoonde staat worden uitgevoerd. Dat betekende dat we voor de bewoners alternatieve woonruimte moeten zoeken voor de periode september 2022 – voorjaar 2023.

De woningen hebben nieuwe ramen en deuren gekregen met triple geïsoleerd glas. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming, gevoed door een warmtepomp en een waterbuffer. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Keuken, badkamer en wc zijn gemoderniseerd. De woningen zijn wat later opgeleverd dan gepland, maar het resultaat mag er zijn: energielabel A of zelfs A+, van het gas af en op de toekomst voorbereid!